Nieuws Federatie Goud en Zilver

Sinds 1 januari 2019 zijn de verenigingen NJU en VGZ samengesmolten tot één vereniging, de Federatie Goud en Zilver. De FGZ verenigt en vertegenwoordigt ruim 900 juweliers, uurwerkmakers, goud- en zilversmeden en taxateurs van juweliersartikelen.
De Federatie Goud en Zilver maakt zich sterk voor uiteenlopende zaken zoals vakopleiding, beveiliging, promotie van de branche, certificering en het afsluiten van cao’s. Naast de collectieve belangen, waarvan de hele branche profiteert, biedt het lidmaatschap diverse individuele voordelen.

De Sectie Uurwerkherstellers zet zich op actieve wijze in voor de belangen van uurwerktechnici. De sectie organiseert studiedagen en speciale sleutelcursussen over diverse onderwerpen.
De sectie is tevens aangesloten bij de CEAHR, de Europese koepelorganisatie voor uurwerkherstellers. Binnen deze organisatie wordt op Europees niveau veel werk verricht op het gebied van de selectieve distributie van horlogeonderdelen.

Bent u in het bezit van het diploma Uurwerktechniek én bent u lid van de Federatie Goud en Zilver (FGZ)? Dan kunt u zich aansluiten bij de Sectie Uurwerkherstellers door een mail te sturen naar federatie@fgz.nl. De kosten voor deelname aan deze sectie zijn € 50 per jaar. Dit bedrag komt als toeslag bovenop uw lidmaatschap van de FGZ.

Kijk voor meer informatie op: Federatie goud & zilver